خوراک لوبیا چیتی
مواد لازم برای 3 نفر:
لوبیا چیتی= 450 گرم
سیب زمینی=2 عدد متوسط
نمک و فلفل قرمز و زردچوبه=به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی=2 قاشق غذاخوری سرخالی
پیاز داغ=درصورت تمایل 2 قاشق غذاخوری سرخالی
فلفل سبز تازه=در صورت تمایل 1 عدد
پورد سیر=در صورت تمایل نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
لوبیا را از 6 ساعت قبل در مقداری آب خیس کرده و آب آن را چند باری عوض کنید.آبی را که لوبیا را در آن خیس کرده بودید،بیرون ریخته و لوبیا را درون قابلمه یا زودپز بریزید و با 3 تا 4 لیوان آب بگذارید بپزد و وقتی که نیم پز شد،سیب زمینی ها را بشکل مکعب های متوسط خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید و فلفل سبز(حلقه حلقه خرد میکنیم)،پورد سیر،رب،نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و کمی تفت میدهیم و به لوبیا ها اضافه میکنیم و در آخر که خوراکمان پخته شد،آن را درون ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ و آبلمیو و نان نوش جان میکنیم.
اگر دیر وقت از سرکار برگشتید و وقت ندارید و میخواهید سریع شام درست کنید،میتوانید از کنسرو لوبیا چیتی هم استفاده کنید که در این صورت اول میگذارید سیب زمینی ها بپزد و در آخر لوبیا را به آن اضافه میکنید.
کنسروها، روی قوطی وزنشان را هم با آبی که درون لوبیا هست مینویسند و هم وزنشان را بدون آب،که دراینجا مد نظر ما 450 گرم لوبیا بدون آب هست.
پی نوشت:
چه بپزیم و چگونه بپزیم؟
با حبوبات پخته، ذائقه خود را تغيير دهيم.
راستي درباره اين مواد غذايي چه فكر مي كنيد؟ خوشمزه نيستند، ارزش غذايي ندارند، چاق كننده هستند! اهميتي ندارند؟ فكر كنيد. درست است! حبوبات را مي گويم، آيا مي دانيد همه اين تعابير حرفهاي بيهوده اي بيش نيستند؟ بسياري از ما در واقع هيچ وقت به حبوبات فرصت نداده ايم تا خودي نشان دهند و شايد به دو دليل به آنها بي توجهي شده باشد، يكي اينكه براي خوب پخته شدن، نيازمند خيس شدن در آب هستند. در نتيجه زماني را از ما مي گيرند.و ممكن است ما اين زمان را نداشته باشيم يا آدم فراموشكاري باشيم و فراموش كنيم كه از قبل آنها را خيس كنيم. دوم آن كه معده پس از خوردن حبوبات ممكن است باد كند يا به قولي نفخ آور هستند، اما هر دوي اين موارد راه حل دارند. راه حل براي مشكل اول، اگر شما عجله داريد مي توانيد از كنسرو حبوبات استفاده كنيد و به اين شرط كه محتواي جعبه را با آب بشوييد. براي آنكه حبوبات خيس شده هميشه در دسترس شما باشد. لازم است آن را شبانه خيس كنيد، صبح روز بعد آب آنها را دور بريزيد، سپس آن را پهن كنيد تا آب آن گرفته شود و فريز نماييد تا هنگام پختن خيس شده آن را داشته باشيد. حال اگر آن را نداشتيد، حبوبات را در آب جوش ريخته و به مدت دو دقيقه بجوشانيد و با در بسته، براي يك ساعت بگذاريد بماند، سپس آب آن را بريزيد و با آب جوش تازه به مدت لازم بجوشانيد تا كاملا پخته شود. اما راه حل مشكل دوم:حبوبات را به مدت حداقل 3 ساعت خيس كنيد، آب آن را دور بريزيد، سپس با آب تازه به مدت 30 دقيقه بجوشانيد، دوباره آب آن را دور بريزيد و با آب تازه تا حدي كه لازم است بجوشانيد تا پخته شود. با اين روش مي توانيد توليد گاز آن را خنثي كنيد. استفاده تدريجي حبوبات در رژيم غذايي شما بايد طوري باشد كه بدن شما فرصت پيدا كند كه با محيط هاضمه جديدي كه حبوبات ايجاد كرده است، خود را سازش دهد. حبوبات و غلات به حدي پروتئين، آهن، كلسيم و منزيم دارد كه غذاي كاملي به شمار مي روند. ويتامين هاي (ب) آنها نيز در حدي است كه مي تواند به آساني جايگزين گوشت شود. ضمن آن كه ميزان چربي اش بسيار كم بوده براي رژيم چاقي هم مؤثر است.پس شما مي توانيد كمي بيشتر از مواد غذايي ديگر حبوبات را بخوريد و حتي وزن اضافي تان را كم كنيد. 100 گرم گوشت از لحاظ كالري برابر با يك دوم فنجان حبوبات است. بنابراين نه تنها در رژيم غذايي تان مي توانيد حبوبات بيشتري مصرف كنيد، بلكه براي مدت زمان بيشتري هم احساس سيري مي كنيد چرا كه معده شما براي مدتي پر باقي مي ماند.مي دانيد كم كردن كلسترول براي ما ايراني ها كه غذاهاي پركالري مصرف مي كنيم و اغلب در سنين ميانسالي به ازدياد فشار خون دچار مي شويم، چقدر حياتي است و بد نيست كه اين را هم بدانيد سرآمد تمام مواد فيبري غذاها كه كلسترول را از سيستم بدن كم مي كند، جز حبوبات چيز ديگري نيست. اگر به دليل ذائقه تان نمي خواهيد حبوبات نقش مهمي از تغذيه شما باشد، آن را با سالاد، شوپها و همراه با غذاي اصلي ميل كنيد و بتدريج آن را به غذاي اصلي تان اضافه كنيد تا ميزان آن در هفته به 3 فنجان برسد و همزمان از غذاهاي ديگر كه برايتان مضر است بكاهيد، مثل سوسيس، كالباس و...
اگر حبوبات را به جاي گوشت بخوريد بهتر است با هم ميل كنيد. گوشت را چاشني حبوبات قرار دهيد. پس از مدتي حتما حبوبات را ترجيح مي دهيد و تصميم مي گيريد ديگر گوشت نخوريد. اگر گوشت را از غذاي اصلي حذف مي كنيد بايد مطمئن باشيد كه غذاهايي نظير لوبيا، جو پوست كنده، ارزن، برنج، و نان سبوس دار جايگزين آن شده است.
منبع:سایت دانش روز