اسپاگتی با سبزیجات

به نظر من خوشمزه شده بود،ولی خود من قارچ در خانه نداشتم و وقتم نداشتم که برم و بخرم
،ولی اگر قارچ داشته باشه به نظر من خیلی خوشمزه تر میشود

امیدوارم که خوشتون بیاد.


مواد لازم برای 3 نفر:
اسپاگتی=400 گرم
هویج پخته شده=2 عدد متوسط
نخود سبز پخته شده=1 استکان سرخالی
لوبیا سبز پخته شده= 200 گرم
قارچ=6 عدد
پیاز=1 عدد بزرگ
سیر= 2 حبه یا پودر سیر 1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی=3 قاشق غذا خوری سرخالی
نمک و فلفل قرمز=به مقدار لازمطرز تهیه:
ابتدا پیاز و هویج(میتوانید هویجها را بشکل حلقه حلقه هم خرد کنید)را بشکل خلالی خرد میکنیم و بعد از آن هر کدام از لوبیاها را با چاقو به 3 قسمت مساوی خرد میکنیم و بعد از آن هر کدام از قارچها را 3 قسمت کرده.
پیاز را داخل قابلمه یا تابه مورد نظر ریخته و با کمی روغن،خیلی کم تفت میدهیم و بعد از آن سیر را ریز خرد میکنیم و کمی تفت میدهیم و بعد از آن همه مواد را داخل ظرفمان ریخته و کمی تفت میدهیم و در آخر یک استکان آب داخل موادمان میریزیم و میگذاریم 10 دقیقه بپزد.قابلمه مناسبی را آب می کنیم و می گذاریم تا آب بجوشد.یکی دو قاشق روغن مایع یا روغن زیتون و نصف قاشق نمک در آب جوشان می ریزیم و اسپاگتی ها را داخل قابلمه ریخته (میتوانید از وسط نصفشان کنید یا درسته بریزید خود من همیشه درسته میریزم)و می گذاریم اسپاگتی ها کاملا نرم شود ولی له نشود.آنها را در صافی می ریزیم و کمی آب ولرم روی آنها میریزیم و میگذاریم تا آب آن گرفته شود و بعد از اینکه آب آن رفت در پرف مودرن نظر ریخته و موادمان را روی آن میریزیم و نوش جان میکنیم.ممکنه سوال خیلی از شما عزیزان باشه که چرا اسپاگتی را دم نمیکنم؟
خود من هیچ وقت دم نمی کنیم چون به نظر من خاصیت اون از بین میره و به قول پرگل عزیز نشاسته آن کمتر جذب بدن میشود و در نتیجه باعث میشه که انسان کمتر چاق بشه.ولی شما اگر دوست دارید میتوانید آن را دم کنید.
پی نوشت:خطر دم کردن ماکارونی
چه عواملی در كاهش و یا افزایش این معیار مؤثرند؟
در كل به یاد داشته باشید كه مواد غذایی هر چه طبیعیتر باشند، نمایه گلایسمیشان كمتر است و هر قدر عملیات فرآوری در آنها بیشتر انجام شود، این نمایه افزایش پیدا می كند. به طور مثال، گندم كامل و سبوسدارهویج خام با اینكه نمایه گلایسمی بالایی دارد اما بر اثر پخته شدن و حتی پوره شدن نمایه گلایسمی آن بیش از پیش افزوده می شود. علاوه بر موارد یاد شده، روش پخت نیز در افزایش نمایه گلایسمی مؤثر است، به این ترتیب كه با دم كردن برنج و یا ماكارونی نمایه بالای این مواد غذایی به میزان قابل ملاحظهای افزایش پیدا می كند زیرا با این عملیات ضریب هضم غذا افزایش یافته و به آسانی می تواند قند خون را افزایش دهد. ممكن است این تصور را داشته باشید كه كته كردن ممكن است در مقدار این نمایه تأثیرگذار باشد در حالی كه باید بگوییم فرآیند دم كردن است كه براین شاخص تأثیر می گذارد در حالی كه كته كردن فقط ویتامینهای موجود در برنج را كه با آبكش كردن از بین می روند، حفظ می كند. بنابراین طبق دستور العمل منتشر شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، توصیه شده است كه افراد در روز حداقل پنج نوبت میوه فصل و نه آب آن را استفاده كنند. به علاوه، بهتر است این میوهها كمتر شیرین باشند. به علاوه، به همراه غذا سبزی و صیفی بیشتری استفاده كنند. به طور مثال، به همراه كباب و هر لقمهای كه به دهان می گذارند، از سبزی خوردن و یا كاهو استفاده كنند. نان را به شكل سبوسدار میل كرده و برنج سفید را كه نمایه گلایسمی بالایی دارد، به همراه سبزی خوردن و یا سایر سبزیها میل كنند. بر اثر آرد شدن و یا سبوسگیری و تبدیل شدن به آرد شیرینیپزی به شدت نمایه گلایسمیاش افزوده می شود.
مصرف مواد غذایی با نمایه گلایسمی بالا برای چه كسانی ممانعتی را به همراه ندارد؟
در میان افراد سالم، تنها ورزشكاران حرفهای كه پس از تمرین مجبور هستند، برای تأمین ذخایر گلیكوژن مصرف شدهشان از مواد غذایی استفاده كنند، بهتر است این غذاها از نوع موادی باشد كه نمایه گلایسمی بالایی دارند. اما درباره بیماران به خصوص بیماران دیابتی و قلبی بهتر است كه در كمترین مقدار ممكن از مواد غذایی با نمایه گلایسمی بالا استفاده كنند. برای دیابتیها از آنجا كه این دسته از غذاها قند خون را به شدت افزایش می دهند و آنها نمی توانند در زمان مشخص آن را به حد ثابت نگه دارند، به هیچ عنوان توصیه نمی شود زیرا قند خون همواره در حد 90 تا 110 میلی گرم در دسی لیتر ثابت است كه پس از مصرف غذا ممكن است به 200 تا 350 میلی گرم در دسی لیتر برسد و این بیماران نمی توانند به سرعت قند خونشان را در حد متعادل كنترل كنند. به علاوه، در بیماران قلبی نیز میزان قند خون بسیار مهم است زیرا افزایش آن موجب تولید كلسترول شده (زیرا قند پیش ساز ساختن كلسترول است) بنابراین فاكتور مهمی كه در وخیمتر كردن حال این دسته از بیماران مؤثراست، افزایش پیدا می كند.
گلایسمی یعنی چی؟
ولی در مورد نمایه گلایسمی باید بگویم که افراد دچار دیابت یا قند خون بالا، باید با این کلمه آشنا باشند تا بدانند چه ماده غذایی برای آنها مضر است و قند خون آنها را سریع افزایش می دهد.در ضمن توضیحات کاملی درباره این نمایه در مطلب مربوط به آن داده شده است . نمایه گلیسمی یا GLYCEMIC INDEX)GI )میزان تأثیر ماده غذایی کربوهیدراتی در افزایش قند خون را نشان می دهدمنبع:سایت تبیان