مواد لازم برای 3 نفر:

مغز گردو=250 گرم

رب انار=اگر سفت بود 2 قاشق غذاخوری اگر آبکی بود 6 قاشق غذاخوری

ران و سینه مرغ=به مقدار لازم یا گوشت چرخ کرده=300 گرم

پیاز=1 عدد بزرگ

شکر=1 قاشق چایخوری باز هم بستگی به ذائقه شما دارد میتوانید نریزید یا بیشتر بریزید...


طرز تهیه:
مرغ را طبق این دستور بپزید(مرغ روی آلبالو پلو) و کنار بگذارید اگر هم خواستید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید آنها را بصورت کوفته قلقلی در بیاورید،طبق این دستور(ابتدا پیاز را با رنده متوسط رنده میکنیم و بعد گوشت چرخ کرده,نمک,فلفل,پیاز و زردچوبه را روی پیازها میریزیم و با دست همگی را با هم خوب مخلوط  میکنیم و بعد کوچولو کوچولو از مواد را برداشته و آنها را بصورت قلقلی درست میکنم قلقلی ها تقریبا اندازه کله گنجشک یکمی کوچیک تربیچاره اون گنجشکه و بعد از آن تابه ای را روی حرارت قرار میدهیم و روغن میریزیم و قلقلی ها را داخلش میریزیم و سرخشان میکنیم.)

گردو و پیاز را آسیاب کنید،بعد از آن قابلمه ای را روی حرارت قرار داده و 1 قاشق غذاخوری روغن در آن ریخته و مخلوط گردو و پیاز را به آن اضافه کرده و کمی تفت بدهید یا میتوانید اصلا تفت ندهید و بعد از آن 2 لیوان آب به آن اضافه میکنیم و میگذاریم بپزد و بعد از 30 دقیقه رب انار را اضافه کرده و اگر ربتان سفت بود هم میزنیم تا در خورش حل شود و حرارت را ملایم کرده و میگذاریم خورشتمان به روغن بیفتد.

تقریبا در 30 دقیقه آخر با استفاده از نمک و شکر و رب انار میتوانید ترشی و شیرینی خورش را کم و زیاد کنید و بعد از آن آنکه مزه خورش را درست کردید،مرغ یا قلقلی ها را به خورش اضافه کرده.


این خورش در آخر نباید خیلی آب داشته باشد.
ترشی و شیرینی این خورش بستگی به رب شما داره،اگر ربتان شیرین باشد،دیگه احتیاجی به شکر نیست،اگر ترش باشد، احتیاج به شکر داره که اون هم بستگی به ذائقه شما داره میتوانید اصلا شکر نریزید.
خود من فسنجان را نه خیلی ترش درست میکنم،نه خیلی شیرین،همیشه ملس درست میکنم.